Szentlőrinckáta Hivatalos Honlapja - Hírek: RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS
2020. Szeptember 28. Hétfő, 19:28:15

Navigáció
Legújabb cikkek
Adventi Vasárnap - Szabadtéri Rendezvény
Szüreti mulatság 2017
Március 15. Meghívó 2017.
Márton-nap 2016.
Nemzeti Gyász Emléknapja 2016.
Események
<< Szeptember 2020 >>
H K Sz Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Nincsenek események.

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS
RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS

 

VIGYÁZZUNK  EGYÜTT  AZ  IDŐSEKRE!


Időskorú hozzátartozóink sokszor tőlünk kissé elszeparáltan élnek. Jóindulatuk, jóhiszeműségük vagy pusztán figyelmetlenségük miatt fokozott odafigyelést igényelnek, hiszen egyre gyakrabban szemelik ki őket könnyű prédaként a bűnelkövetők.
Az elmúlt időszakban a Nagykátai Rendőrkapitányság illetékességi területén több alkalommal próbálkoztak csalók megtéveszteni időseket azzal a módszerrel, hogy felhívták őket ismeretlen telefonszámról, gyermekükként vagy unokájukként mutatkoztak be és különböző legendát találtak ki arról, hogy bajba jutottak (pl. lerobbant az autójuk, közlekedési balesetet szenvedtek). Előadták, hogy azonnal pénzre van szükségük, amit az éppen arra járó egyik ismerős el is tudna hozni perceken belül. 
A jóhiszemű, mindig segítő idősek az otthon tartott megtakarításukat gyanútlanul átadták a lakcímre érkező ismeretlen személynek. 
Sokak számára már ismerős ez a módszer, hiszen a televízióban is szerepeltek ilyen esetek és a rendőrség rendszeresen igyekszik felhívni az idős állampolgárok figyelmét arra, hogy NE DŐLJENEK BE A CSALÓKNAK!

     
Az ilyen esetek elkerülése érdekében: tartsák rendszeresen a kapcsolatot időskorú hozzátartozójukkal;tájékoztassák őket arról, ha elutaznak, hogy ne lehessen mondvacsinált indokokkal megtéveszteni őket;nyomatékosan, többször figyelmeztessék őket a fenti esethez hasonló elkövetési módra! Mondják el nekik, hogy ha ismeretlen számról keresik őket hozzátartozóra hivatkozással, először mindig tájékozódjanak a rokonuknál az általuk ismert számon! Tudatosítsák bennük, hogy ne álljanak szóba jó szándékúnak tűnő idegenekkel! Felhívjuk továbbá az idősek figyelmét arra, hogy:

  • ismeretlen eredetű áruval házalókat, vagy egyéb trükkös indokokkal becsengető személyeket NE engedjen be otthonába! 
  • Amennyiben valamelyik szolgáltatótól (víz- vagy gázművek, kábel TV, elektromos szolgáltató, stb.) keresik, kérje el a hivatalos minőséget igazoló igazolványt! Ha így is kétsége van, kérjen visszajelzést az adott szolgáltatótól arra vonatkozólag, hogy valóban küldtek-e munkatársat, szakembert Önhöz!
  • Ha ismeretlen személy rendőrnek, illetve hivatalos személynek adja ki magát, minden esetben kérje el az arcképest igazolványát, jelvényének számát figyelje meg! Az igazolvány felmutatása kötelező! 
  • A pénzváltásra, vagy túlfizetésre hivatkozókat minden esetben utasítsa vissza! 

 

                                                                                               Nagykátai Rendőrkapitányság               

E-ügyintézés
Elektronikus ügyintézés belépés
Galéria
Szavazás
Nincs elérhető szavazás
Bejelentkezés
 
 
Elfelejtett jelszó
Š
Támogatott projektek
EU

EU

Magyar Falu Program
15,576,498 egyedi látogató