Szentlőrinckáta Hivatalos Honlapja - Hírek
2018. Január 19. Péntek, 02:30:08

Navigáció
Legújabb cikkek
Szüreti mulatság 2017
Március 15. Meghívó 2017.
Márton-nap 2016.
Nemzeti Gyász Emléknapja 2016.
Október 6-i községi megemlékezés
Események
<< Január 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Nincsenek események.

HÁZIORVOS RENDELÉS VÁLTOZÁSA
Hírek

Háziorvos rendelés változása

FELHÍVÁS PARLAGFŰ ELLENI VÉDEKEZÉSRE
FELHÍVÁS PARLAGFŰ ELLENI VÉDEKEZÉSRE

Felhívás a parlagfű elleni védekezésre!

A parlagfű-mentesítési programban a járási hivatalok földhivatali osztályai (továbbiakban: földhivatalok) is részt vesznek, az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény alapján, melynek értelmében a földhivatalok feladata a parlagfűvel szennyezett területek felderítése és a bemért területek adatainak továbbítása a közérdekű védekezés elrendelésére jogosult növényvédelmi hatóság felé.

            Mindannyiunk számára köztudott, hogy a parlagfű pollenje az arra érzékenyeknél súlyos allergiás megbetegedést válthat ki, ezért a növény irtása, a földterületek fertőzöttségének eredményes visszaszorítása törvényileg előírt feladat. A parlagfű-pollenallergia kialakulásának megelőzése, a földterületek parlagfű fertőzöttségének visszaszorítása, embertársaink egészségének megóvása közös feladatunk.

            A föld használója illetve tulajdonosa köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon, a parlagfű növényen a virágbimbó kialakulását megakadályozni, és azt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

A helyszíni ellenőrzést június 30. napját követően a földhivatalok mezőgazdász munkatársai – elsősorban az előző évek tapasztalatai és a bejelentések alapján összeállított – útvonalterv alapján végzik együttműködve a növényvédelmi hatósággal, az önkormányzatok jegyzőivel, a civil szervezetekkel és a lakossággal.

            A helyszíni ellenőrzések során a parlagfűvel fertőzött területek bemérése az elsődleges földhivatali feladat. A helyszíni vizsgálat során, kézi számítógép és műholdas helymeghatározó eszköz segítségével a parlagfű folt területe koordinátapontok megadásával pontosan lehatárolásra kerül. A növényvédelmi hatóság munkájának megkönnyítése (területre való odatalálás) érdekében a mezőgazdászok fényképfelvételeket is készítenek a bemért területről és környezetéről. Az irodai munka során, a terepen gyűjtött adatok feldolgozása, a növényvédelmi hatóság munkájához szükséges információk legyűjtése az ingatlan- és földhasználati nyilvántartásból, majd ezt követően 2 napon belül valamennyi adat parlagfű-szerveren keresztüli továbbítása következik.

A növényvédelmi hatóság által meghozott hatósági védekezést elrendelő határozat a fellebbezésre való tekintet nélkül azonnal végrehajtható ezzel is csökkentve a levegőbe kerülő pollen mennyiségét.

A szankciók elkerülése, valamint az allergiában szenvedő embertársaink életének megkönnyítése érdekében kérem a tisztelt termőföld TULAJDONOST/HASZNÁLÓT, hogy a parlagfű elleni védekezést elsősorban mechanikus (növény földből történő kihúzása, kapálás, tárcsázás, kaszálás stb.) vagy vegyszeres (egyéves magról kelő kétszikű gyomnövények irtására alkalmas, vagy totális gyomirtó szerek) irtással végezze/végeztesse el. Amennyiben a kaszálással történő gyommentesítés mellett dönt, felhívom figyelmét, hogy azt a vegetációs időszak során minimum havonta egyszer el kell végezni/végeztetni tekintettel arra, hogy a területen visszamaradt parlagfű szármaradvány a neki kedvező időjárásban rendkívül gyorsan oldalhajtásokat képes hozni, melyeken rövid időn belül - a továbbszaporodás érdekében – megjelennek a virágbimbók.

            Ne feledjék, hogy a parlagfű allergia bármely életkorban és bármilyen egészségi állapot mellett kialakulhat, érintheti Önt és családját is.

            A parlagfű-mentesítéssel kapcsolatos kérdéseivel, valamint további tudnivalókért hívja telefonon, vagy keresse fel hivatalainkat, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

 

Együttműködésüket megköszönve

                       

                                                                            PMKH Földhivatali Főosztály Vezetője


LOMTALANÍTÁS
Hírek

2015_lomtalanitas_szentlorinckata

2015. ÉVI IGAZGATÁSI SZÜNET
Hírek

2015. évi igazgatási szünet

VERSENYTÁRGYALÁS
Hírek

VERSENYTÁRGYALÁS


Szentlőrinckáta Község Önkormányzata (2255 Szentlőrinckáta, Arany J. u. 26.) a tulajdonát képező ingó vagyon értékesítésére nyilvános versenytárgyalást hirdet. A helyi önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás szabályairól szóló módosított 2/2013. (III.28.) számú önkormányzati rendelet 11. §.-a és 12. §. (2) bekezdésének b) pontja alapján.

 

Az értékesítésre kínált gépjármű adatai: 1991-es évjáratú, igazolólappal rendelkező lejárt műszaki érvényességű  Belorusz-Jumz toló lapos árokásó gép.

A minimális licit mértéke 650.000.-Ft+ÁFA.

Az ajánlatok benyújtásának helye:Szentlőrinckáta Község Önkormányzata 2255 Szentlőrinckáta, Arany J. u. 26. sz.

Az ajánlat benyújtásának határideje: 2015. július 7. de. 10 óra.

A pályázattal kapcsolatos információt Nagy István polgármester nyújt, személyesen vagy telefonon, a 06-30-995-7137 számon.

A kiíró nem tartja fenn azt a jogot, hogy érvényes ajánlatok esetén a pályázatot érvénytelennek nyilvánítja.

Az ajánlatok bontási helye: Szentlőrinckáta Község Önkormányzatának nagyterme.

Ideje: 2015. július 9. de. 10 óra

Az ajánlatok elbírálásának szempontja:  a legjobb ajánlatot tevő.

Az eredményhirdetés a bontást követően: 2015. július 9. de. 11 óra

A nyertes a vételárat szerződéskötést követően, Szentlőrinckáta Község Önkormányzatának házi pénztárába fizet be.

 

 

Szentlőrinckáta, 2015. június 8.

HAJT-A CSAPAT JÚNIUSI HÍREI
HAJT-A CSAPAT JÚNIUSI HÍREI

A HAJT-A Csapat Egyesület júniusi hírei

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A 28/2015. (VI. 9.) MvM rendelet értelmében az egyes vidékfejlesztési támogatásokra irányadó 2015. május 31-i megvalósítási és utolsó kifizetési kérelem benyújtási határidők meghosszabbodnak. Kérjük, hogy a módosításokat minden, pályázati megvalósításban jelenleg is érintett ügyfelünk tekintse át, mivel nem egységesen, hanem rendeletenként eltérően módosulnak a határidők.

Kiemelünk néhány, a térségünk fejlesztéseit leginkább érintő határidő-módosítást:

 

 

Érintett rendelet

 

 

A megvalósítás határideje

 

 

Az utolsó kifizetési kérelem benyújtásának határideje

 

35/2013. (V. 22.) VM rendelet (LEADER)

2015. július 31.

2015. augusztus 31.

104/2013. (XI. 14.) VM rendelet (Turisztika)

2015. július 31.

2015. augusztus 31.

102/2012. (X. 1.) VM rendelet (Falumegújítás)

2015. június 30.

2015. június 30.

103/2013. (XI. 8.) VM rendelet (Alapszolgáltatások fejlesztése)

2015. augusztus 31.

2015. augusztus 31.

11/2013. (III. 5.) VM rendelet (LEADER térségek közötti em.)

2015. július 31.

2015. augusztus 31.

99/2012. (IX. 25.) VM rendelet (Nemzetközi együttműködés)

2015. július 31.

2015. augusztus 31.

A módosító rendelet elérhetősége: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK15079.pdf

Tisztelt Ügyfeleink!

Várjuk projektötleteiket a 2014-2020-as európai uniós időszak LEADER tervezéséhez, térségünk Helyi Fejlesztési Tervének megalkotásához. Kérjük akciócsoportunk önkormányzatait, egyházait, nonprofit szervezeteit, mikro-, kis- és középvállalkozásait, őstermelőit, természetes személyeit, akik a HAJT-A Csapat Egyesület illetékességi területén kívánnak fejlesztéseket megvalósítani, hogy projektötleteiket juttassák el munkaszervezetünkhöz. Projektötleteik leírásához a honlapunkon található projekt adatlap formanyomtatványt javasoljuk (http://hajtacsapat.hu/hirek.html). Projektötleteiket leadhatják személyesen munkaszervezeti irodánkban (Tápiószele, Bartók Béla út 20.), vagy beküldhetik – a legkézenfekvőbb módon – elektronikusan (hajtacsapat@hajtacsapat.t-online.hu), illetve postai úton (HAJT-A Csapat Egyesület, 2766 Tápiószele, Bartók Béla út 20.).

 

 

Faragó Júlia
HAJT-A Csapat Egyesület
munkaszervezet-vezető

Honlap: http://hajtacsapat.hu/

E-mail: hajtacsapat@hajtacsapat.t-online.hu

Telefon: 06-53-787-908, 06-53-787-909

Fax: 06-53-787-912

KÖZTISZTASÁGRÓL SZÓLÓ ÖNKORMÁNYZATI RENDELET VÉLEMÉNYEZÉSE
Hírek

Szentlőrinckáta Község Aljegyzője                                   

 

A köztisztaságról szóló önkormányzati rendelet véleményezése

                        

Mellékleten közöljük a köztisztaság fenntartásáról  szóló önkormányzati rendelet- tervezetet.

- RENDELET TERVEZET LETÖLTÉSEÁltalános képek: letoltes_ikon.png -

Szentlőrinckáta Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati rendeletek előkészítésében való társadalmi részvétel szabályairól szóló módosított 13 /2012. (IX.17.)  önkormányzati rendelete 2.§ -a alapján a sztlkata@monornet.hu bárki véleményt nyilváníthat a társadalmi egyeztetésre bocsátott rendelet-tervezetről.

 

A beérkezett vélemények őrzése, valamint a véleményt adó nevének, email címének kezelése egy évig történik. 

 

A véleményező adatainak kezeléséhez szükséges hozzájárulást az adatkezelések tekintetében megadottnak kell tekinteni. E tényre és a véleményező adatait érintő adatkezelés szabályaira a véleményező figyelmét felhívom. 

 

A jegyző a beérkezett véleményekről összefoglalót készít. A képviselő-testület a rendelet alkotás során a beérkezett véleményeket mérlegeli. A jogszabály előkészítése során az egyedi válaszadási kötelezettség nem áll fenn. 

 

Az összefoglalót az önkormányzati rendelet-tervezettel együtt kell a képviselő-testület elé terjeszteni.

 

Nem vehető figyelembe az a vélemény, amely sérti a közerkölcsöt, a rendelet-tervezet tárgyához nem illeszkedik, és amely név nélküli.

 

A véleményezési határidő: 2015. június 19.  16.00 óra.

 

Szentlőrinckáta, 2015. június 4.

 

 

                                                                           Mezeiné Kovács Margit sk.

                                                                                     aljegyző

A HAJT-A CSAPAT MÁJUSI HÍREI
A HAJT-A CSAPAT MÁJUSI HÍREI

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2007-2013-as európai uniós időszak megvalósítás vagy elszámolás előtti pályázatait érintően a megvalósítási határidő és az utolsó kifizetési kérelem benyújtásának határideje a támogatási döntés kézhezvételének időpontjától is függ. A vonatkozó módosított MVH közlemények kellő részletezettséggel, a benyújtandó dokumentumok listájával segítik a pályázókat, ezért alapos áttanulmányozásuk elengedhetetlen:

  • 14/2015. (I. 23.) számú MVH közlemény (LEADER)
  • 20/2015. (I. 23.) számú MVH közlemény (Turisztika)
  • 11/2015. (I. 23.) számú MVH közlemény (Falumegújítás)
  • 21/2015. (I. 23.) számú MVH közlemény (Alapszolgáltatások fejlesztése - 2013)
  • 18/2015. (I.23.) számú MVH közlemény (LEADER térségek közötti együttműködés)
  • 15/2015. (I.23.) számú MVH közlemény (Nemzetközi együttműködés)

A mikrobusz, kisbusz, terepjáró beszerzését lehetővé tevő legutóbbi 21/2015. (IV. 17.) MvM rendelet (Alapszolgáltatások fejlesztése) esetén a fejlesztést legkésőbb 2015. október 16-ig kell megvalósítani. Az ehhez kapcsolódó kifizetési kérelem legkésőbb 2015. október 30-ig nyújtható be.

Tisztelt Ügyfeleink!

A 2014-2020-as európai uniós időszak LEADER tervezési folyamata megkezdődött. Az eredményes tervezés elengedhetetlen feltétele, hogy megismerjük partnereink jövőbe mutató javaslatait, elképzeléseit, fejlesztési igényeit. Kérjük akciócsoportunk települési és nemzetiségi önkormányzatait, egyházait, nonprofit szervezeteit, mikro-, kis- és középvállalkozásait, természetes személyeit, önálló tevékenységet végző magánszemélyeit, akik a HAJT-A Csapat Egyesület illetékességi területén kívánnak fejlesztéseket megvalósítani, hogy projektötleteiket dolgozzák ki. A projektötleteket egyesületünk munkaszervezetéhez kell eljuttatni a – később megjelenő – hirdetményeinkben meghatározott módon.  Számítunk Ügyfeleink aktív közreműködésére.

 

 

 

Faragó Júlia
HAJT-A Csapat Egyesület
munkaszervezet-vezető

Honlap: http://hajtacsapat.hu/

E-mail: hajtacsapat@hajtacsapat.t-online.hu

Telefon: 06-53-787-908, 06-53-787-909

Fax: 06-53-787-912

MEGHÍVÓ
Hírek

 

Szentlőrinckáta község Önkormányzatának képviselő-testülete 2015. május 27.-én 17:00 órai kezdettel rendes ülését tartja.

Helye : Szentlőrinckáta község Önkormányzata tanácskozó terme 

2255 Szentlőrinckáta, Arany János utca 26.

 

Bővebben a részletekre kattintva . . . 

HIRDETMÉNY
HIRDETMÉNY

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosokat, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Nagykátai Járási Hivatala 2015. június 4-én szünetel, valamint az okmányiroda ideiglenes helyre költözik. 

 

Hirdetmeny_Okmanyiroda_1 Hirdetmeny_okmanyiroda_2

HÁZIORVOSI RENDELÉS VÁLTOZÁSA
Hírek

 

Tisztelt Betegeink!


SZABADSÁG MIATT A RENDELÉS IDEJE VÁLTOZIK! 


 

KEDD (05.19.) 13:00-15:00-IG

SZERDA (05.20.) 9:00-11:00-IG

CSÜTÖRTÖK (05.21.) 13:00-15:00-IG

PÉNTEK (05.22.) 11:00-13:00-IG

KEDD (05.26.) 13:00-15:00-IGTelefon:  06-29/431-008 ; 06-70/614-7803

Dr. Tutz Gyula

Galéria
Szavazás
Nincs elérhető szavazás
Támogatott projektek
EU
5,239,099 egyedi látogató