Szentlőrinckáta Hivatalos Honlapja - Hírek
2020. Január 20. Hétfő, 22:23:07

Navigáció
Legújabb cikkek
Adventi Vasárnap - Szabadtéri Rendezvény
Szüreti mulatság 2017
Március 15. Meghívó 2017.
Márton-nap 2016.
Nemzeti Gyász Emléknapja 2016.
Események
<< Január 2020 >>
H K Sz Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Nincsenek események.

ÉRTESITÉS A CSÉVHARASZT-FELSŐ-TÁPIÓ-VIDÉKI ETK KÖRZETI ERDŐTERVEZÉS ELJÁRÁSI SZAKASZÁNAK MEGINDITÁSÁRÓL
Hírek

20190128164652-page-001.jpg

MEGHIVÓ RENDKIVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSRE
Hírek

2019_01_23_meghivo_rendkivuli_testuleti_ulesre.jpg

TÁJÉKOZTATÁS A CSALÁDGONDOZÓ ÜGYFÉLFOGADÁSI IDEJÉRŐL
Hírek

2019_01_21_csaladgondozo_szentlorinckata_ugyfelfogadas.jpg

MEGHÍVÓ RENDKÍVÜLI KÖZÖS KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSRE
Hírek

meghivo_rendkivuli_kozos_kepviselo_testuleti_ulesre_2019_01_10.jpg

KARÁCSONYI ÜDVÖZLET
Hírek

 

Nézzünk fel az égre!

Gondoljunk arra - csak egy pillanatra -, hogy Csodában élünk, és bennünk is Csoda van!

 

Tisztelt Olvasók!

Kedves Szentlőrinckátaiak!

 

         Az adventi készülődés közepette a képviselő-testület és a magam nevében tisztelettel köszöntöm Önöket!

         Elérkezett a régóta várt pillanat! A lármás nyüzsgés kezdetét vette. Megkezdődött az üzletek, plázák, butikok bejárása, az ünnepi nagytakarítás, a sütés, főzés, az ünnepekre való készülődés, igyekezet.

         Sokan élik át ilyenkor a magányt, sokan viszont a karácsonyi készülődés miatt nem élvezhetik a családi együttlétet, emiatt hiányzik a meghittség, és ha nem vigyázunk, a karácsony valódi értéke elveszik.

         Az ünnepek alatt együtt lehetünk a hozzátartozóinkkal, szeretteinkkel, családtagjainkkal.

Mindettől függetlenül sokszor érezhetjük azt, hogy a csomagokkal, éhesen, türelmetlenül, felbolydultan állunk a fenyőfa előtt - mert manapság a lelkünk zaklatott és nyugtalan.
         Még jó, ha a fa körül elhangzik a "Mennyből az angyal", de ez sem az igazi, mert a mohó szemek a földet kutatják, a fa alatti csomagokat: "Mit hozott a Jézuska?" Elfelejtettük, hogy a Jézuska csak békét tud hozni, és csendet a szívben, és szeretetet, ami a világ legnémább, legnyugodtabb, legszótlanabb állapota. Láthatatlan. Nincs benne lihegés, nyugtalanság, idegesség, lárma.

         Szertelen lélekkel nem lehet szeretni. Benne van a csodálatos magyar szóban: hogy aki SZER-telen, az nem SZER-et. Nyugodjunk meg. Ne legyünk telhetetlenek!

         Találjunk egy pillanatot, ami csak a miénk. Ha hull a hó, hagyjuk, hogy arcunkra hulljanak a hópihék: az angyalok küldik nekünk, a végtelenből - és ingyen.


Éljük át egy pillanatig a csodát. A mindenséget és önmagunkat.


         A karácsony a születés ünnepe. Valaminek vége van, és valami most jön létre. Lobbantsuk lángra a szívünket, s hagyjuk, hogy ez a lángocska eloszlassa az egész elmúlt évünk sötétségét!

         A hozzátartozóinkhoz vigyük el a békét, az új arcunkat, és azt a meggyőződésünket, hogy a legnagyobb ajándék, amit adhatunk, az az időnk, a másikra való odafigyelés és gondoskodás.

 

Év végéhez közeledve, köszönetet mondok mindazoknak, akik egész évben segítették településünk fejlődését, az önkormányzat munkáját.

         Köszönöm a polgármesteri hivatal, az óvoda és konyha, az iskola, a családsegítő és gyermekvédelmi , - a védőnői szolgálat, faluház és könyvtár dolgozóinak lelkiismeretes munkáját.

         Köszönöm a lakosságnak, a Csibészke Alapítványnak, a Polgárőrségnek, a Szentlőrinckátai Faluszépítő és Kulturális Egyesületnek, a Reménység Nyugdíjas Klubnak, a TÁME-nak, és az egyházközségnek a különböző társadalmi kezdeményezésekben, rendezvények megszervezésében nyújtott segítségét, aktív részvételét, a vállalkozók és magánszemélyek önzetlen támogatását.

                  Mint ahogy minden család készül a karácsonyra, úgy a településünk is ezt teszi.

         Tekintsék meg az ünnepi időszakban csodálatos Betlehemünket, töltsék meg szívüket, lelküket adventi hangulattal a településünkön látható ragyogó fényekkel.

 

         Kívánom, hogy az elkövetkező esztendőben is az összefogás, az együtt gondolkodás, az egymásiránti tisztelet jellemezze hétköznapjaikat.

 

karacsonyi_udvozlet_2018.jpgonyi_udvozlet_2018.jpg


HIRDETMÉNY
Hírek

Hirdetmény a 13-573450-308 kódszámú vadászterület új földtulajdonosi képviselőjének nyilvántartásba vételéről Általános képek: letoltes_ikon.png

MEGHOSSZABBITOTTÁK AZ ENGEDÉLY NÉLKÜLI KUTAK BEJELENTÉSI HATÁRIDEJÉT
Hírek

lakossagi_tajekoztato_furt_kutakkal_kapcsolatban_2018_12_18.jpg

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
Hírek

lakossagi_tajekoztato_dr_kasa_gabor_2018_12_18.jpg

MINDEN, AMIT A KÉMÉNYSEPRÉSRŐL TUDNI KELL
MINDEN, AMIT A KÉMÉNYSEPRÉSRŐL TUDNI KELL

Pest megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el. Érdemes megtervezni és ütemezni a karbantartással, ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat. Célszerű ugyanis nem a fűtési szezonra vagy a szezon előtti utolsó napokra halasztani ezeket a teendőket. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, a katasztrófavédelem az alábbi rövid útmutatóval igyekszik segíteni a lakosságot, ami tartalmazza a kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:

Amennyiben családi házban él és a házba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprés ingyenes. A kéményseprő akkor jön, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal.

  • Ezt megteheti online a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlap ügyfélszolgálati oldalán, az Időpontfoglalás elektronikus űrlap kitöltésével. . itt: http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat
  • Telefonon az előhívó nélkül, ingyenesen működő 1818-as számot hívják. (Rövid adatvédelmi információk után válasszák a 9-es, 1-es majd ismét az 1-es gombokkal az Időpontfoglalás menüt, ahol a bejelentkező ügyintéző, a hívó adatainak felvételével elindítja a vizsgálati időpont egyeztetési folyamatát. A katasztrófavédelem munkatársa visszahívja az ügyfelet, és megbeszélik az ellenőrzés napját és idejét.)
  • E-mailben, a levelet a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címre küldve.
  • Postai úton a BM OKF GEK részére címzetten, 1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldve.
  • Személyesen a Megyei Ellátási Csoport irodájában, hétfőnként 8-20, a hét többi munkanapján 8-14 óra között. Az ügyfélszolgálati pontok címeit itt találja: http://www.kemenysepres.hu/ugyfelszolgalat/megyei
  • A külföldön tartózkodó állampolgárok a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon érik el az ügyfélszolgálatot.

Amennyiben családi házban él és a házba be van jegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprést egy-, vagy kétévente kötelező megrendelni egy kéményseprőcégtől. A megrendelés gyakorisága attól függ, hogy milyen fűtőeszköz van a kéményhez csatlakoztatva. Ha a házban szilárd tüzelőanyaggal fűtenek, akkor évente, ha gázzal, akkor kétévente. A kéményseprésért fizetni kell. Az alábbi linken letölthető egy táblázat, amelyben ki lehet keresni, hogy az ország adott településén mely kéményseprőcégektől lehet megrendelni a munkát. itt: http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/kemenysepres/Orszagos-nyilvtart-20180322.xls

Amennyiben társasházban él és a lakásba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprő értesítést követően magától fog érkezni és ingyenesen elvégzi a sormunkát.

Amennyiben társasházban él és a lakásba be van jegyezve gazdálkodó szervezet, akkor a kéményseprő magától érkezik, de a munka díját ki kell fizetni. Ha a lakásnak saját kéménye van, akkor az egész munka díját, ha a lakás a társasház gyűjtőkéményére van csatlakoztatva, akkor a munka rá eső részét kell kifizetni, például egy tízlakásos társasház esetén a munkadíj egy tizedét.  (a társasházak éves sormunkaterveit itt  - találja megyék szerinti bontásban: http://www.kemenysepres.hu/tevekenysegek/sormunkaterv_2019).

A katasztrófavédelem minden kéményseprője végzett szakmunkás, arcképes igazolvánnyal rendelkezik, egységes munkaruhát visel és a munkavégzéshez biztosított autójuk is jól megkülönböztethető, a katasztrófavédelem feliratai, színei jól láthatóak rajta. Felszerelésük korszerű és teljes, minden szerszámuk, mérőműszerük biztosított. Készpénzt nem kezelhetnek, és nem fogadhatnak el, ahol megrendelésre díjköteles munkát végeznek, azt utólag, számlán kell megfizetni.

Továbbra is elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartás és a rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása. A rendszeresen karbantartott fűtőeszköz nemcsak biztonságos, hanem gazdaságosabban is működtethető.

A 2019. évi sormunka ütemterve szerint Szentlőrinckátán 2019. május 1 - május 31. között várható a feladat ellátása.Szentlőrinckáta, 2018. december 15.

Tisztelettel:

Szabó Viola

polgármester

MEGHIVÓ KÖZMEGHALLGATÁSRA
Hírek

meghivo_kozmeghallgatas-2018-12-11-page-001.jpg

TÁJÉKOZTATÁS A FENNMARADÓ ÉRDEKELTSÉGI HOZZÁJÁRULSÁS MEGFIZETÉSÉRŐL
Hírek

Szentlőrinckáta Község

Polgármesterétől

székhely: 2255 Szentlőrinckáta, Arany János utca 26.

e-mail: polgarmester@szentlorinckata.hu

telefon: 06-29-431-001

 

Tisztelt Lakosok!

 

         Tájékoztatom Önöket, hogy a Tápiómenti Települések Csatornamű Vízgazdálkodási Társulata által a víziközmű társulat tagjai részére (ingatlan tulajdonosoknak) „Fizetési felszólítás megtakarítási összeg befizetésével késedelembe esett lakás-előtakarékoskodó viziközmű-társulati tag LTP-szerződésének kiutalását követően fennmaradó hátralékáról” tárgyában megküldött levélben szerepeltetett LTP kiutalás után fennmaradó érdekeltségi hozzájárulás hátralék megfizetését banki átutalással és postai úton (sárga csekket igényelve) is megtehetik.

         Kérem, hogy azok a szentlőrinckátai ingatlantulajdonosok, akik a banki átutalás helyett sárga csekken szeretnék megfizetni a fennmaradó érdekeltségi hozzájárulás hátralékát legkésőbb 2018. november 21-ig jelezzék ezen igényüket Hivatalunk részére.

Az ingatlantulajdonosnak az ingatlan címét, és a befizető azonosító számát (levél jobb felső sarkában található) kell a rendelkezésünkre bocsájtania ahhoz, hogy a csekk igényléséhez a Tápiómenti Települések Csatornamű Vízgazdálkodási Társulata nagykátai irodájába ne legyen szükséges az ügyfeleknek külön-külön ellátogatni, hanem helyben az igényelt csekkek átvétele megtörténhessen.

 

Szentlőrinckáta, 2018. november 15.

 

Együttműködésüket megköszönve,

 

                                                                                                                                             Tisztelettel:

 

Szabó Viola sk.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             polgármester

E-ügyintézés
Elektronikus ügyintézés belépés
Galéria
Szavazás
Nincs elérhető szavazás
Bejelentkezés
 
 
Elfelejtett jelszó
Š
Támogatott projektek
EU

EU
12,209,735 egyedi látogató