Szentlőrinckáta Hivatalos Honlapja - Hírek
2020. Augusztus 06. Csütörtök, 11:58:35

Navigáció
Legújabb cikkek
Adventi Vasárnap - Szabadtéri Rendezvény
Szüreti mulatság 2017
Március 15. Meghívó 2017.
Márton-nap 2016.
Nemzeti Gyász Emléknapja 2016.
Események
<< Augusztus 2020 >>
H K Sz Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Nincsenek események.

VIGYÁZAT!!!
Hírek

Általános képek: felhvs_-koronavrus_page-0001.jpg

Avar- és kertihulladék égetési tilalom
Hírek

Tisztelt Szentlőrinckátai Lakosság!

Mint az Önök előtt is ismeretes, Magyarország Kormánya 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel döntött a veszélyhelyzet kihirdetéséről.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése értelmében veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének Főtitkára a légszennyezettség csökkentése a koronavírus járvány fékezése érdekében tárgyú levelében kérte, hogy amennyiben az önkormányzat vonatkozó rendelete lehetővé teszi az avar és kerti hulladék égetését, haladéktalanul módosítsák a rendeletet, és teljesen tiltsák meg az avar és kerti hulladék égetését.

A rendelet-tervezet a fenti szabályok figyelembevételével készült el.

Ennek értelmében Szentlőrinckáta község belterületén TILOS az avar- és kertihulladék égetése 2020. március 26. 18 órától határozatlan ideig!

Tisztelettel,
Szabó Viola
polgármester

 

UNOKÁZÓS CSALÁS KORONAVÍRUS IDEJE ALATT
Hírek

Általános képek: koronavrus_unokzs_csals_2020_page-0001.jpg

TÁJÉKOZTATÓ CSATORNABEKÖTÉSSEL KAPCSOLATBAN
Hírek

TÁJÉKOZTATÓ CSATORNABEKÖTÉSSEL KAPCSOLATBAN

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
Hírek

Tisztelt Szentlőrinckátai Lakosság!

Az elmúlt hetekben számos intézkedést hajtott végre önkormányzatunk, amelyről a helyben szokásos módon igyekeztünk minden Szentlőrinckátán élő lakost tájékoztatni, nyomtatott illetve elektronikus formában is.

Az elmúlt egy hét tapasztalata alapján elmondhatom, hogy lakosaink igyekeznek betartani a kormány által elrendelt intézkedéseket, észrevvehetően kevesen mozognak az utakon, kevesebbszer járnak boltba, postára, gyógyszertárba, stb.

Azt látom, hogy mindannyian próbálunk egymás segitségére szolgálni ebben a nehéz időszakban és önkormányzatunk dolgozói is folyamatosan az Önök segitségére vannak.

Egyre többen veszik igénybe a házi segitségnyújtáson keresztül a receptjeik megiratását, kiváltását, bevásárlások intézését, a napi egyszeri melegétel kiszállitásának lehetőségét, továbbá az óvodás gyermekeknek, illetve az iskolás gyermekeknek is minden nap eldobható edényzetben házhoz szállitjuk az ételt.

Az elmúlt időszakban Önök is tapasztalhatták, hogy igen nehéz beszerezni a védőfelszereléseket, amikkel magunkat és környezetünket is a legnagyobb gondossággal próbáljuk megóvni a fertőzések ellen.

A mai nap folyamán összesitettem eddigi beszerzéseinket, ami kizárólag a védőeszközök, fertőtlenitőszerek beszerzését takarja. Ezeket a védőfelszereléseket a házi segitségnyújtásban, a védőnői szolgálaton, a családsegitő szolgálaton, a fizikai dolgozók, a konyhai dolgozók, illetve a hivatali dolgozók között sikeresen ki tudtuk osztani.

Vannak folyamatban lévő beszerzéseink, amiknek a várható legyártása, kiszállitása 1-2 héten belül fog megtörténni.
Erre az időszakra próbáljuk a folyamatos védőfelszerelés ellátását biztositani dolgozóink részére, hiszen ők nem tehetik meg azt, hogy otthon maradjanak, hanem minden erejükkel azon dolgoznak, hogy Önöknek segithessenek.

Az eddigi megvalósult beszerzéseink alapján mosható/vasalható szájmaszkból 148 darab érkezett, és a következő két hétben várhatóan további 250 db szájmaszk érkezik hozzánk.

Ezen felül 400 pár gumikesztyű áll a rendelkezésünkre, ami szintén a dolgozók védelmét szolgálja a mindennapi munka elvégzése során.

Egyenlőre elegendő kézfertőtlenitőt tudunk biztositani dolgozóink védelmére, de ezek beszerzése is folyamatos.

A héten láttam, hogy a településen önkéntesen elindult egy nagyon kedves és pozitiv kezdeményezés, ami szerint szájmaszkok gyártását vállalják azok, akik rendelkeznek varrógéppel és a hozzá szükséges tudással, anyaggal.

A szájmaszkok elkészitéséhez szükséges alapanyagok beszerzése részben már megtörtént, körülbelül további 500 db maszk elkészitéséhez lesz elegendő.

Ezúton is felhivom azoknak a figyelmét, akik a községünkben élő lakosoknak elkezdték a maszkok legyártását, hogy önkormányzatunk is várja azokat az önkénteseket, akik az 500 db maszk elkészitésében szerepet tudnak vállalni!
Alapanyagot biztositunk hozzá!

Az elkészült szájmaszkok kiosztása a lakosok között történik!

Jó egészséget kivánok Mindannyiuk számára és köszönöm együttműködésüket!
Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel,

Szabó Viola
polgármester

OKTATÁSI HIVATAL TÁJÉKOZTATÁSA AZ ELSŐ EGY HÉT TAPASZTALATAIRŐL A SZÜLŐK RÉSZÉRE
Hírek

 

Tisztelt Szükők! Tisztelt Gondviselők!

 

Az Oktatási Hivatal tájékoztatja Önöket a koronavírus járvány terjedése miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben című 1102/2020. (III. 14.) határozatában bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend megvalósítása kapcsán  az első egy hét tapasztalatairól.

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár úr szülői tájékoztató levelét a részletekre kattintva olvashatják el.

 

Szentlőrinckáta Község Önkormányzata

SZENT ERZSÉBET KÓRHÁZ TÁJÉKOZTATÓJA
Hírek

SZENT ERZSÉBET KÓRHÁZ TÁJÉKOZTATÓJA

http://sztlk.hu/Vegyes/koronav%C3%ADrus/korhaz.jpg

TÁJÉKOZTATÓ
Hírek

Általános képek: tajekozatato_idoseknek_20200320_page-0001.jpg

LAKHELYEN TÖRTÉNŐ JÁRVÁNYÜGYI MEGFIGYELÉS IDEJÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK
Hírek

LAKHELYEN TÖRTÉNŐ JÁRVÁNYÜGYI MEGFIGYELÉS IDEJÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK 

TÁJÉKOZTATÓ
Hírek

Általános képek: idsek_szrlap_page-0001.jpg

EBOLTÁS 2020.
Hírek

Tisztelt Lakosság!

 

Járványügyi helyzetre való tekintettel a 2020. március 21. napjára tervezett eboltás elmarad, de későbbi időpontban megtartásra kerül. Ezzel kapcsolatban az elkövetkezendőkben tájékoztatjuk Önöket!

 

Megértésüket köszönjük!

Szentlőrinckáta Község Önkormányzata

E-ügyintézés
Elektronikus ügyintézés belépés
Galéria
Szavazás
Nincs elérhető szavazás
Bejelentkezés
 
 
Elfelejtett jelszó
Š
Támogatott projektek
EU

EU

Magyar Falu Program
14,647,415 egyedi látogató