2024.04.24.

Szentlőrinckáta Község Hivatalos Honlapja

„Van egy falu, Lőrinckáta, határát sok bíbic járta, S meséli róla a fáma: – Így lett Lőrinc-, Bíbickáta." (B.A.S.A.)

TISZTELT LAKOSSÁG!

SZENTLŐRINCKÁTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉRTESÍTI a kutyatulajdonosokat, kutyatartókat, hogy törvényi kötelezettségének eleget téve 2015. MÁJUS 1. – 2015. JÚNIUS 30. között
EB ÖSSZEÍRÁST végez.

Az eb összeírást az EBFARM Kft. munkatársai végzik, felkeresik az eb tulajdonosokat és tartókat. Az összeírt ebbel kapcsolatos adatok az oltási könyv alapján kerülnek rögzítésre.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény előírja, hogy a tartás helye szerint Illetékes települési önkormányzat feladata az eb összeírás elvégzése. Az eb összeírás célja a jogszabályban előírt eb rendészeti feladatok ellátása, és a veszettség elleni járványvédelmi megelőzés. A törvény alapján az eb tulajdonosa/tartója az eb összeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Kérem a Szentlőrinckátán tartott ebek tulajdonosait, tartóit, hogy az adatszolgáltatási kötelezettségüknek az Önöket felkereső összeírást végző munkatársak tájékoztatásával tegyenek eleget.

Ezúton is felhívom az eb tartók, eb tulajdonosok figyelmét, hogy 2013. január 1. napjától minden négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chip-pel) megjelölve tartható. Kérem, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni

Felhívom az eb tartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatás az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (5) bekezdése alapján kötelező!

Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíti az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján állatvédelmi bírsággal büntethető.

Felkérjük Önöket, hogy kutyáikat ne hagyják kóborolni!

A gyepmester elérhetősége munkanapokon: Sípos József 06-20-203-23-59.

Mezeiné Kovács Margit s.k. aljegyző

About Author