2024.06.12.

Szentlőrinckáta Község Hivatalos Honlapja

„Van egy falu, Lőrinckáta, határát sok bíbic járta, S meséli róla a fáma: – Így lett Lőrinc-, Bíbickáta." (B.A.S.A.)

TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM A TÁPIÓ-VIDÉKI NATÚRPARKRÓL

Idén februárban a Tápió Közalapítvány a helyi önkormányzatokkal együttműködve elkezdte egy helyi natúrpark létrehozásának tervezését, mely a tápió menti térség meghatározó projektje lehet a jövőben. Magáról a natúrparkokról és a helyi kezdeményezésről a www.hajtapartja.hu/naturpark oldalon olvashat bővebben.

 A natúrparkok fontos szereplői a működő civil szervezetek (hagyományőrzők, néptáncosok, faluszépítők, környezet- és  természetvédők, lovasok, stb) a vendéglátók (éttermek, szállások), a bemutatóhelyek (múzeumok, tájházak), a helyi termelők és  termékeik (méz, lekvár, sajt, bor, pálinka, hús, zöldség, gyümölcs, pékáru, stb), a helyi kézművesek (fazekas, hímző, kosárfonó,  fafaragó, szappankészítő, stb) és az egyéb turisztikai szolgáltatók (erdei iskola, táborhely, lovarda, horgásztó, stb). Ezért a tervezési  folyamatokba szeretnénk őket is bevonni.

 A Tápió-vidék Natúrpark terveinek bemutatására novemberben tájékoztató fórumokat szervezünk a térség 3 városában (Sülysáp,  Nagykáta, Tápiószele), ahová szeretettel várjuk a fent felsorolt szervezetek képviselőit és az érdeklődő lakosokat is. 

 1. találkozó: Sülysáp, 2016. nov. 9. 18 óra, Polgármesteri Hivatal (Szt. István tér)

 2. találkozó: Nagykáta, 2016. nov. 15. 18 óra, Városi Könyvtár (Dózsa Gy. u. 15.)

 3. találkozó: Tápiószele, 2016. nov. 22. 18 óra, Művelődési Ház (Posta u. 2.)

 A találkozókon bemutatjuk az eddigi fejleményeket is, valamint egy fórumbeszélgetés keretében beszélgetünk a civil szervezetek,  helyi termelők, kézművesek, vendéglátósok előtt álló lehetőségekről a natúrpark keretében. Kérjük, hogy addig gondolkodjanak,  hogy az Önök szervezete milyen elképzelést, fejlesztést szeretne megvalósítani a következő időszakban, ami a natúrparkhoz  kapcsolható! A létszám tervezése érdekében kérjük, jelezzen vissza az info@hajtapartja.hu címen, hogy melyik találkozóra jönne!  És ha van olyan ismerőse, akit érdekelhet a téma, kérjük, ossza meg vele a felhívást!

Köszönettel:

Antalicz Csaba és Kun Szilárd

Tápió Közalapítvány

About Author