2024.03.27.

Szentlőrinckáta Község Hivatalos Honlapja

„Van egy falu, Lőrinckáta, határát sok bíbic járta, S meséli róla a fáma: – Így lett Lőrinc-, Bíbickáta." (B.A.S.A.)

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Lakossági tájékoztató a szelektív szemét elszállításával kapcsolatban

A tömeges megbetegedést okozó koronavírus járvány következtében a DTKH Nonprofit Kft.  a csomagolási hulladékok gyűjtésére szolgáló  cserezsákok  kiosztása tekintetében csökkenteni kívánja  az egészségügyi kockázatot a fizikai kontaktusok elkerülése miatt.

Jelenlegi helyzetben azokhoz az ingatlanokhoz, ahol szelektív hulladék kerül kihelyezésre  2020.04.09-től 1 db cserezsákot biztosítanak. Amennyiben több szelektív hulladék keletkezik, úgy az ingatlanhasználók a csomagolási hulladékot bármely átlátszó zsákban,

illetve a kommunális hulladék gyűjtésére használt edényzettől eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű, vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben is kihelyezhetik a megadott gyűjtési napon.

A társaság 2020. május 1-től az eddigi házhoz menő csomagolási hulladékok begyűjtését az eddigi 2 alkalomról havi 1 alkalomra csökkenti.

További intézkedéseiket a járványhelyzet alakulásának megfelelően hozzák meg az elkövetkezendő időszakban.

 A lakosság részéről a fentiekre való tekintettel, kérjük megértésüket és segítő közreműködésüket.

Kérem továbbá az Önök közreműködését abban, hogy a szelektív hulladékok tömörítését alkalmazzák, ezzel csökkentve a gyűjtésükre felhasznált egyszer használatos zsákok mennyiségét.

Tisztelettel,

  Szabó Viola

polgármester

 

About Author