2024.04.24.

Szentlőrinckáta Község Hivatalos Honlapja

„Van egy falu, Lőrinckáta, határát sok bíbic járta, S meséli róla a fáma: – Így lett Lőrinc-, Bíbickáta." (B.A.S.A.)

JELZŐRENDSZERES HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

Ez az ellátási forma a saját otthonukban élő, elsősorban a 65. életkorukat már betöltött személyek részére, az önellátó életvitelük fenntartása mellett esetlegesen felmerülő krízishelyzetek elhárítása céljából nyújtott szociális ellátás. Az ellátottaknak egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt rászorulóknak, a segélyhívó készülék megfelelő használatára képesnek kell lenniük.

Hogy ez mit is jelent?

Aki igényli a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, kap egy készüléket, melyet a vezetékes telefonkészülékhez kapcsolnak, valamint egy nyomógombbal ellátott karórát, mely ütés-, illetve víz- álló, és amely a készülékhez viszonyítva 300 méteren belül működőképes. Ezen nyomógomb megnyomásával küldhet egy riasztást ha rosszul lesz, elesik, megijed, vagy bármi baj éri. A segélyhívás esetén, a készenlétben lévő gondozónő és a kiszállítást végző sofőr a helyszínen haladéktalanul megjelenik, a segélyhívás okául szolgáló probléma megoldása érdekében a gondozónő megteszi az azonnali intézkedéseket, szükség esetén további egészségügyi vagy szociális ellátást kezdeményez, azaz ha szükséges értesíti a mentőket, tűzoltókat, rendőröket és az ellátott által megnevezett közeli hozzátartozót.

Mibe kerül az, hogy idős korunkra biztonságban tudhassuk magunkat, vagy esetleg idős rokonunkat?

1500 Ft/hó/háztartás,

Amennyiben saját, vagy közeli hozzátartozója részére bővebb információra lenne szüksége, akkor teljeskörű tájékoztatást, személyre szóló segítséget tudunk biztosítani személyesen intézményünkben (Nagykáta, Petőfi Sándor u. 4/a), vagy telefonszámunkon: 06 29/440–304.

Szécsiné Fazekas Márta

      intézményvezető

About Author