2024.03.27.

Szentlőrinckáta Község Hivatalos Honlapja

„Van egy falu, Lőrinckáta, határát sok bíbic járta, S meséli róla a fáma: – Így lett Lőrinc-, Bíbickáta." (B.A.S.A.)

CSATORNA-BEKÖTÉSSEL, HIBÁKKAL KAPCSOLATOS FELHÍVÁS

Tisztelt  Szentlőrinckátai Lakosok!
Csatorna-bekötésekkel kapcsolatosan az alábbiakra hívjuk fel ismételten a figyelmet!

 
Még egy utolsó határidő 2018. 07. 20., mely időpontig feltétlen jelezze a következő elérhetőségek egyikén: Szabó Viola polgármester ( 06-70/327-3095 ) polgarmester@szentlorinckata.hu, vagy Zombori Gábor Menyhért alpolgármester ( 06-20/982-1328 ) zombori.gbor@gmail.com , ha – bármilyen okból – még 
– nem kötötték volna be Önnél a csatornát, 
– ha nem fizetett hozzájárulást, de szeretné beköttetni a csatornát, 
– ha ingatlanán ez ideig nem építették ki a csonkot, 
– ha azt észleli, hogy a csatornarendszerből kijön a kellemetlen szag, 
– ha az átemelő szivattyúk körül bűz terjeng. 
– ha a gerincvezeték fölötti úthálózat megsüllyedt, beszakadt, lyuk keletkezett,
– vagy bármilyen rendellenességet tapasztalt a csatornával kapcsolatosan.


Kérjük Önöket, a hiányosságokat, panaszokat tételesen, név, lakcím, helyrajzi szám megjelölésével, a lényeges körülmények rögzítésével, határidőig, juttassák el az önkormányzathoz! 
Itt hívjuk fel figyelmüket, hogy bejelentéseiket minél előbb tegyék meg, mert 2018. július 16- július 31-ig, igazgatási szünet lesz a hivatalban!
A Tápiómenti Területfejlesztési Társulás a határidőben megküldött hibák, hiányosságok kárigény-érvényesítését kezdeményezi a 20 település nevében. Tehát, aki lemarad a határidőről, az kimarad a jogos igény érvényesítésből.


Nyomatékosan kérünk ezért mindenkit, akit érint a fenti hiányosság valamelyike, saját- és települése érdekében, feltétlen tegye meg bejelentését, mert ennek elmulasztása, vagy határidőn túl történő bejelentése, jogvesztő lehet! Sőt, akinél augusztus-szeptemberig, de legfeljebb decemberig, nem kerül bekötésre a csatorna, annak talajterhelési díjat kell fizetni, ami akár többszöröse is lehet a csatornadíjnak!


A munkálatok gyorsítása érdekében a csatornabekötés kétféleképpen is történhet! Először is, a határidő figyelembevételével, minden ingatlantulajdonos jelentse be az önkormányzatnál a bekötés hiányát! Ezt követően választhatja a Mende Víz. Kft-t, melynek dolgozói értesítik a települést a bekötés várható idejéről, majd egyeztetés történik a lakossal a munka elvégzésének pontos időpontjáról. Kérjük a Tisztelt Lakosokat, segítsék elő, hogy a megbeszélt időpontban tartózkodjon valaki otthon, s legyen, aki beengedi ingatlanukra a munkásokat a bekötés elvégzésére. A másik megoldás, hogy az ingatlantulajdonos megcsináltatja, egy általa kiválasztott, szakemberrel a bekötést, és a kapott számla alapján, 60.000.- Ft összeghatárig, a Viziközmű Társulat megtéríti az összeget. Javaslom, hogy aki ez utóbbit választja, előtte egyeztessen a Tápiómenti Települések Csatornamű Vízgazdálkodási-társulatával a számla kiállítását (pld. mi szerepeljen rajta) illetően!

Címe: 2760 Nagykáta, Dózsa György út 19/G.
Ügyfélfogadás rendje: hétfő: 9.00-14.00 óráig, szerda: 9.00-14.00 óráig, kedden, csütörtökön és pénteken: nincs ügyfélfogadás.
e-mail cím: tapiotarsulat@gmail.com
telefonszámok: ( 36) 29-641-190, ( 36) 70-627-8642, ( 36) 70-627-8643, ( 36) 70-627-8644
Egyéb információk a: http://www.tapiocsatorna.hu/index.php webcímen találhatók.
Várjuk a csatorna-bekötésre jelentkezőket, valamint az egyéb problémák jelzését!

About Author