2024.04.18.

Szentlőrinckáta Község Hivatalos Honlapja

„Van egy falu, Lőrinckáta, határát sok bíbic járta, S meséli róla a fáma: – Így lett Lőrinc-, Bíbickáta." (B.A.S.A.)

KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐ

“Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. (…) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.” (Márai Sándor) 

Kedves Szentlőrinckáta Lakossága, kedves Olvasó!

Ismét elmúlt egy esztendő és újra elérkezett a karácsony is. Annak a karácsonynak az ünnepe, mely nemcsak Jézus születésének, a kereszténységnek, hanem a család, a békesség, az öröm, és a szeretet ünnepe is egyben.

Olyan sokan feledkeznek meg a karácsony igazi jelentéséről. Ma már csak a rohanásról és a költekezésről szól az ünnep, nem ritka, hogy csak úgy “beesünk” a fa alá, mindenféle ünnepi hangulat nélkül.

Nagy szükségünk van rá, hogy erőt meríthessünk a mindennapokban és a következő időszakot megújult erővel tudjuk folytatni.

Megint eltelt egy év. Mintha csak ma lett volna, hogy a karácsonyfa körül ünnepeltünk az elmúlt évben mindannyian. Akkor is, most is a szeretetről, a megbocsátásról beszéltünk, beszélünk.

A szeretet tökéletesen összefog mindent, az Adventi készülődés erre is figyelmeztet. Nem elég minden egyéb a karácsonyi ünnephez, feldíszített fenyőfa, ajándékok sokasága, ha hiányzik a szeretet, nem lesz teljes az ünnep.

Kívánom Szentlőrinckáta minden lakójának, hogy a Karácsony üzenete eljusson hozzá, szerettei, családja körében érezze át az ünnepek meghitt hangulatát. Forduljunk embertársaink felé, hogy senki ne érezze magát egyedül az ünnepek alatt sem.

Kívánom, hogy az elkövetkezendő esztendőben is szeretettel viseltessünk egymás iránt az év mind a háromszázhatvanöt napján.

Ezekkel a rövid gondolatokkal kívánok minden Szentlőrinckátán élő, illetve Szentlőrinckátáról származó lakosnak és családjaiknak Áldott Karácsonyi készülődést és Békés, Boldog, Szeretetteljes Új Esztendőt!

       Szabó Viola

       polgármester

About Author