2024.04.24.

Szentlőrinckáta Község Hivatalos Honlapja

„Van egy falu, Lőrinckáta, határát sok bíbic járta, S meséli róla a fáma: – Így lett Lőrinc-, Bíbickáta." (B.A.S.A.)

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Szentlőrinckátai Lakosság!

Az elmúlt hetekben számos intézkedést hajtott végre önkormányzatunk, amelyről a helyben szokásos módon igyekeztünk minden Szentlőrinckátán élő lakost tájékoztatni, nyomtatott illetve elektronikus formában is.

Az elmúlt egy hét tapasztalata alapján elmondhatom, hogy lakosaink igyekeznek betartani a kormány által elrendelt intézkedéseket, észrevvehetően kevesen mozognak az utakon, kevesebbszer járnak boltba, postára, gyógyszertárba, stb.

Azt látom, hogy mindannyian próbálunk egymás segitségére szolgálni ebben a nehéz időszakban és önkormányzatunk dolgozói is folyamatosan az Önök segitségére vannak.

Egyre többen veszik igénybe a házi segitségnyújtáson keresztül a receptjeik megiratását, kiváltását, bevásárlások intézését, a napi egyszeri melegétel kiszállitásának lehetőségét, továbbá az óvodás gyermekeknek, illetve az iskolás gyermekeknek is minden nap eldobható edényzetben házhoz szállitjuk az ételt.

Az elmúlt időszakban Önök is tapasztalhatták, hogy igen nehéz beszerezni a védőfelszereléseket, amikkel magunkat és környezetünket is a legnagyobb gondossággal próbáljuk megóvni a fertőzések ellen.

A mai nap folyamán összesitettem eddigi beszerzéseinket, ami kizárólag a védőeszközök, fertőtlenitőszerek beszerzését takarja. Ezeket a védőfelszereléseket a házi segitségnyújtásban, a védőnői szolgálaton, a családsegitő szolgálaton, a fizikai dolgozók, a konyhai dolgozók, illetve a hivatali dolgozók között sikeresen ki tudtuk osztani.

Vannak folyamatban lévő beszerzéseink, amiknek a várható legyártása, kiszállitása 1-2 héten belül fog megtörténni.
Erre az időszakra próbáljuk a folyamatos védőfelszerelés ellátását biztositani dolgozóink részére, hiszen ők nem tehetik meg azt, hogy otthon maradjanak, hanem minden erejükkel azon dolgoznak, hogy Önöknek segithessenek.

Az eddigi megvalósult beszerzéseink alapján mosható/vasalható szájmaszkból 148 darab érkezett, és a következő két hétben várhatóan további 250 db szájmaszk érkezik hozzánk.

Ezen felül 400 pár gumikesztyű áll a rendelkezésünkre, ami szintén a dolgozók védelmét szolgálja a mindennapi munka elvégzése során.

Egyenlőre elegendő kézfertőtlenitőt tudunk biztositani dolgozóink védelmére, de ezek beszerzése is folyamatos.

A héten láttam, hogy a településen önkéntesen elindult egy nagyon kedves és pozitiv kezdeményezés, ami szerint szájmaszkok gyártását vállalják azok, akik rendelkeznek varrógéppel és a hozzá szükséges tudással, anyaggal.

A szájmaszkok elkészitéséhez szükséges alapanyagok beszerzése részben már megtörtént, körülbelül további 500 db maszk elkészitéséhez lesz elegendő.

Ezúton is felhivom azoknak a figyelmét, akik a községünkben élő lakosoknak elkezdték a maszkok legyártását, hogy önkormányzatunk is várja azokat az önkénteseket, akik az 500 db maszk elkészitésében szerepet tudnak vállalni!
Alapanyagot biztositunk hozzá!

Az elkészült szájmaszkok kiosztása a lakosok között történik!

Jó egészséget kivánok Mindannyiuk számára és köszönöm együttműködésüket!
Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel,

Szabó Viola
polgármester

About Author