2024.04.09.

Szentlőrinckáta Község Hivatalos Honlapja

„Van egy falu, Lőrinckáta, határát sok bíbic járta, S meséli róla a fáma: – Így lett Lőrinc-, Bíbickáta." (B.A.S.A.)

„UNOKÁZÓS” CSALÁS KORONAVÍRUS IDEJE ALATT

FONTOS!

A csalók a veszélyhelyzetre sincsenek tekintettel!

Az úgynevezett „unokázós” csalásokkal kapcsolatban szüksé figyelmet arra, hogy a koronavírus járványra történő hivatkoz történet, legenda is felkerülhet a csalók listájára.

Legyenek körültekintőek a telefonhívásokkal kapcsolatban is, es az egészséges bizalmatlanság elvét követv e, győződjenek meg minden esetben a kapott hívás valóságtartalmáról. A vírussal kapcsolatban vagy arra hivatkozással, terméket eladni kívánó, vagy családtagot ért fertőzés miatt felmerülő anyagi hozzájárulásra irányuló telefonhívásokat minden esetben szakítsa meg, „BONTSA A VONALAT!” és ellenőrizze a hívás valóságtartalmát!

Kérjük, hogy nyomatékosan, többször hívják fel az otthon maradt, idős szeretteik figyelmét arra, hogy senkit ne engedjenek be az otthonukba! Naponta, többször hívják fel egyedül élő, szépkorú rokonaikat, ezzel is növelve a biztonságérzetüket.

Ha ön egyedül él/és^ffíncs olyan családtagja, rokona, aki segíteni tudná a mindennapokban a bevásárlásban, gyógyszerei beszerzésében, kérje megbízható szomszéd segítségét, vagy az önkormányzattól kérjen segítséget, és csak azt a személyt engedje be, akit a segítségnyújtásra kijelöltek, megneveztek az önkormányzatnál.

NE VÁLJON A CSALÓK ÁLDOZATÁVÁ!

Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítse a rendőrséget a 107 vagy 112 -es segélyhívószámon!

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály

About Author