2024.03.27.

Szentlőrinckáta Község Hivatalos Honlapja

„Van egy falu, Lőrinckáta, határát sok bíbic járta, S meséli róla a fáma: – Így lett Lőrinc-, Bíbickáta." (B.A.S.A.)

FELHÍVÁS

 Szentlőrinckáta Község Önkormányzata felhívja a lakosság figyelmét, hogy pályázat útján nyert szociális célú tűzifa támogatást biztosít, rászorultság alapján a képviselő-testület 12/2020.(IX.30.) számú önkormányzati rendelete alapján.

 A szociális célú tűzifa kérelmeket 2020. október 15. napjától 2020. november 13. napjáig lehet benyújtani a Szentmártonkátai Közös Önkormányzati Hivatal Szentlőrinckátai Kirendeltségén (2255 Szentlőrinckáta, Arany János utca 26.). A kérelem benyújtására meghatározott határidő jogvesztő.

A kérelmet az önkormányzati rendelet 1. számú melléklete szerinti nyomtatvány kitöltésével kell benyújtani. A kérelemhez mellékelni kell a kérelem benyújtását megelőző hónapra vonatkozó jövedelemigazolásokat.

A szociális tűzifa támogatás akkor ítélhető meg, ha a kérelmező háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át, egyedül élő esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-át és fa-tüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkezik.

Az öregségi nyugdíj legkisebb összege 2020. évben 28.500,-Ft.

Ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak, egy alkalommal állapítható meg támogatás, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

                                                                                               Szabó Viola

                                                                                               polgármester

About Author